Concert de muzică religioasă la Biserica Talpalari din Iași

La Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’ – Talpalari din Iași a avut loc sâmbătă, 31 martie 2012, un concert de cântări religioase dedicat perioadei Postului Mare. Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroși credincioși de la mai multe parohii ieșene.

Parohia Talpalari a organizat la sfârșitul săptămânii trecute evenimentul ‘Concert de cântări prepascale’. Corul ‘Trysaghion’ și Corul ‘Robii Domnului’ din Iași au interpretat un repertoriu de cântări religioase specifice perioadei Triodului. După cum a relatat Andrei Ungureanu, membru al Corului ‘Trysaghion’, concertul a fost organizat prin bunăvoința părintelui paroh Constantin Sturzu, care este și consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor, la inițiativa membrilor celor două coruri, informeză Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

‘Au fost interpretate cântări obișnuite din perioada Postului Mare, precum: ‘Iată Mirele’, ‘Ușile pocăinței’, ‘Acum se întinge condeiul’, ‘Cu noi este Dumnezeu’ ș.a. Ne-am dorit să aducem o bucurie duhovnicească enoriașilor parohiei Talpalari și ieșenilor în general. Concertul a avut rolul de a arăta apropierea de sărbătoarea Învierii Domnului. Deși evenimentul a fost organizat pentru prima dată în Postul Mare, dorim ca astfel de concerte să devină o tradiție. Ultimul concert susținut de corul ‘Trysaghion’ la biserica parohiei Talpalari a avut loc în luna decembrie a anului trecut’, a spus Andrei Ungureanu.

Corul ‘Trysaghion’, dirijat de Alexandru Tecuceanu, a fost înființat în anul 2009 și are 16 membri. Corul ‘Robii Domnului’ a fost înființat în anul 2011 și este dirijat de Alexandru Grigoraș. Membrii ambelor coruri sunt studenți la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași și la Facultatea de Compoziție, Muzicologie, Pedagogie Muzicală și Teatru a Universității de Arte ‘George Enescu’ din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…