Concert de muzică religioasă la Biserica „Sfântul Nectarie” din Iași

Elevii premianți ai concursului județean „Din suflet de copil” vor susține mâine, 5 mai, la Biserica „Sfântul Nectarie” din Iași un concert de muzică religioasă.

În cadrul evenimentului, va fi lansat primul volum editat în urma Simpozionului interjudețean „2010 – Anul omagial al Crezului ortodox și al Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române”.

Mai multe detalii cu privire la acest eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS, profesorul Geta Rita Marcu de la Școala „Ion Ghica” din Iași: „Proiectul educațional ‘Din suflet de copil’ a demarat pe data 18 martie 2010 la Palatul Copiilor din Iași când a avut loc concursul județean de muzică religioasă, intitulat sugestiv ‘Din suflet de copil’. Această idee mi-a venit în urma audierii unui concurs de muzică religioasă, realizat de seminariile teologice care a avut loc în Mitropolia Moldovei și Bucovinei. M-am gândit că această idee poate porni chiar de la elevii de clasele I. Ca participanți sunt elevi din clasele I-VIII. Iar ca parteneri avem Palatul Copiilor din Iași, Inspectoratul Județean și Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Radio TRINITAS, Colegiul ‘Mihai Eminescu’ și bineînțeles Școala ‘Ion Ghica’ de unde a și pornit această idee”.

Concertul de la Biserica „Sfântul Nectarie” va începe la ora 18:00, în prezența Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente