Concert de muzică psaltică la debutul Zilelor Melchisedec Ștefănescu, la Roman

Câteva din cele mai bune corale de muzică psaltică din Moldova vor concerta sâmbătă, 14 mai, la Seminarul Teologic Sf. Gheorghe din Roman, cu ocazia primei zile a celei de-a XI-a ediție a „Zilelor Melchisedec Ștefănescu”.

Evenimentul, care se va derula cu binecuvântarea Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va debuta cu simpozionul Muzica bizantină în viața tinerilor, după care vor cânta: Corul ‘Iosif Protopsaltul’, de la Seminarul Teologic Ortodox Liceal ‘Veniamin Costachi’, Mănăstirea Neamț, Corul ‘Sfânta Cuvioasă Parascheva’, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox de la Mănăstirea Agapia, Corul ‘Imperialii’ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Piatra Neamț, Corul ‘Filomelos’ al Colegiului Național ‘Dimitrie Cantemir’ Onești, Corul ‘Sfântul Cuvios Iosif de la Varatec’ al Mănăstirii Varatec și Corul Melozii Romanului, Seminarul Teologic Ortodox din Roman.

Ziua se va încheia cu slujba Vecerniei, oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, alături de un sobor de preoți și diaconi, urmată de un cuvânt catehetic al Preasfinției Sale.

Comentarii Facebook


Știri recente