Concert de muzică psaltică în Palatul Patriarhiei

În prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a Preasfințitului Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande, a Preasfințitului Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal, dar și a peste 900 sute de credincioși a avut loc astăzi, 27 mai, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din incinta Palatului Patriarhiei, un concert de muzică bizantină susținut de grupul de psalți TRONOS al Patriarhiei Române, condus de părintele diacon-protopsalt Mihail Bucă.

La acest concert a participat și renumitul protopsalt grec Theodoros Vassilikos care a oferit câteva momente muzicale de excepție. De asemenea, a mulțumit Patriarhului României și spectatorilor prezenți la eveniment pentru primirea călduroasă. Marele protopsalt a fost încântat de concertul susținut de către grupul de psalți TRONOS despre care a spus că va ajunge cel mai bun cor din toată Ortodoxia.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a oferit renumitului protopsalt Theodoros Vassilikos „Crucea Patriarhală” și Medalia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”: „Ca semn de prețuire pentru prezența domniei voastre aici, dar și pentru toată lucrarea misionară ortodoxă dorim să vă oferim cea mai înaltă distincție pentru credincioșii ortodocși laici ‘Crucea patriarhală’ și Medalia ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena'”, a spus Preafericirea Sa.

Concertul a făcut parte din programul manifestărilor organizate cu ocazia prăznuirii ocrotitorului Bisericii maternității Polizu din București, Sfântul Ioan Rusu, sărbătorit astăzi, 27 mai.

Comentarii Facebook


Știri recente