Concert de Muzică bizantină la Biserica „Sfântul Gheorghe – Vechi” din Capitală

Protopsalții Catedralei Patriarhale au concertat în această duminică, după Sfânta Liturghie, la Biserica „Sfântul Gheorghe” – Vechi din București, informează TRINITAS TV.

Pentru cele câteva sute de credincioși prezenți concertul Grupului de psalți „Tronos” a reprezentat un dar cu valoare simbolică, un dar cum nu se poate mai potrivit pentru trecerea la a doua parte a Postului Mare.

„Spuneam credincioșilor că atunci când nu mai putem să ne rugăm lui Dumnezeu sau nu mai putem nici măcar să strigăm către Dumnezeu în neputințele noastre ajungem să ne împărtășim de acest grai îngeresc al muzicii. Ne-am străduit împreună cu credincioșii noștri să le dăruim două icoane, una cu Sfântul Ioan Cucuzel și cealaltă cu Sfântul Ioan Damaschinul, doi părinți ai Bisericii noastre ca s-au îngrijit în mod deosebit de muzica bisericească, unul dintre ei fiind numit și Privighetoarea Duhului Sfânt”, a spus părintele Ionel Durlea, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe – Vechi” din Capitală.

Cu această ocazie au fost prezentate și ultimele apariții audio: CD-ul de excepție cu „Paraclisul Maicii Domnului Româno-Arab”, înregistrat de protopsaltul Catedralei Patriarhale, Părintele diacon Mihail Bucă, și Părintele Youseph Shattani, membru și el al Corului „Tronos”, și CD-ul „Cântări monahale”.

„Chiar dacă se cântă în două limbi nu diferă duhul. Duhul și starea sunt aceleași. A fost prezentat încă un CD care a apărut acum, îl cânt ca solist, și se numește Cântări monahale. Este o dorință de a mea mai veche, deoarece sunt cântări care acum câțiva ani, 14-15 ani, nu prea se cântau”, a arătat părintele diacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale.

„Ziua aceasta a fost foarte frumoasă. Scopul CD-ului este să ne arate că Biserica Ortodoxă este una, pretutindeni și întotdeauna, fie în România, Siria, sau orice parte a lumii”, a spus Youseph Shattani, membru al Corului Tronos.

Compact-discurile pot fi achiziționat de la librăriile bisericești, precum și de la pangarele lăcașurilor de cult din cuprinsul Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente