Concert de colinde la Ploiești

Corala Doxologia a preoților din Protoieria Ploiești a susținut în seara zilei de duminică, 11 decembrie 2011, un concert de colinde. Printre cele 14 piese corale au fost presărate poezii religioase, recitate de elevi de la Colegiul Jean Monnet-Ploiești, după cum ne-a precizat părintele protoiereu Ștefan Mușat de la protoieria Ploiești.

Concertul a fost împărțit în două, iar între prima și a doua parte, elevii din clasa a III-a B a aceluiași colegiu, conduși de doamna învățătoare Ripeanu Renada au interpretat sceneta „Nașterea Domnului Iisus”.

Corala „Doxologia” a fost dirijată de Pc.Pr. Ene Florian și tânărul dirijor Eduard Tocan. Pentru acest concert de colinde cucernicii preoți au făcut eforturi mari la repetiții, dar toate ostenelile lor nu au rămas nerăsplătite întrucât la finalul manifestărilor au fost răsplătiți cu ropote de aplauze, la scenă deschisă.

La finalul acestei seri duhovnicești cei prezenți au fost îndemnați să-și caute duhovnic, să se spovedească și să se împărtășească.

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest eveniment a fost Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La sfârșit, Preasfinția Sa a ținut bogat cuvânt de învățătură, arătând care sunt foloasele unei vieți trăite după învățătura lui Hristos și pe toți i-a îndemnat să-L primească pe Pruncul Hristos cu cuget curat și inimă smerită, bucurându-se de frumusețea Sfintelor Sărbători.

Comentarii Facebook


Știri recente