Concert de colinde la Penitenciarul Timișoara

La Penitenciarul din Timișoara, de pe strada Popa Șapcă nr. 7, a avut loc vineri, 10 decembrie, un concert de colinde susținut de corala ‘Contrast’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Evenimentul a fost organizat de Penitenciarul Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei, prin părintele Claudiu Munteanu, delegat al arhiepiscopiei pentru asistența religioasă în cadrul penitenciarului.

Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei au participat Preasfințitul Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și părintele Cristian Pavel, consilier la Sectorul Social. De câțiva ani, tinerii ce alcătuiesc grupul coral ‘Contrast’, soliști ai Operei Române din Timișoara, vin și bucură deținuții din penitenciarul timișorean cu un concert de colinde. A fost o mare bucurie și datorită prezenței în mijlocul lor a PS Paisie, care a binecuvântat lucrarea lor de misiune în rândul deținuților.

Daruri pentru deținuți

Deținuților din penitenciar le-au fost oferite cadouri care au adus multă bucurie în sufletele lor. Acest lucru a fost posibil datorită ajutorului oferit de către domnii Cuzma Romulus și Mihu Dumitru care au avut bunăvoința în sprijinirea Bisericii în această acțiune caritabilă și de suflet. PS Paisie a mulțumit tuturor celor implicați precum și membrilor formației ‘Contrast’, în marea lor majoritate fiind absolvenți ai Facultății de Teologie și ai Conservatorului din Timișoara și celui care a dirijat corala, părintelui diacon Vasile Bădescu de la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

De asemenea, Preasfinția Sa a adresat urările de bine deținuților prezenți la concert arătând că ‘noi cei care ne mișcăm în libertate afară ne-am adus aminte și de dumneavoastră, dorindu-vă ca sărbătorile să le petreceți întru dragoste frățească, iar Praznicul Nașterii Domnului să vă aducă pace și bucurie în suflet’, a spus Preasfinția Sa.

Bucuria de a găsi libertatea interioară

În cadrul penitenciarului există un preot care slujește Sfânta Liturghie și care se îngrijește și ajută pe cei care doresc să se spovedească sau să vorbească cu un preot, iar prin aceste convorbiri deținuții au numai de câștigat.

În acest sens, PS Paisie a accentuat că Biserica dorește să redea libertate interioară celor care sunt în detenție, încurajând pe cei care au pedepse de executat și să le arate că fiecare în parte are o valoare personală, fiind fii ai lui Dumnezeu. ‘Încercăm prin puterea cuvântului nostru, prin exemplul nostru, să le arătăm și celor din afară, că persoanele din detenție nu trebuie tratate ca persoane stigmatizate, care printr-o suferință au ajuns să fie aici, ci ca pe niște persoane umane care au nevoie de respect și iubire. Este nevoie de sinceritate, de comunicare și mai ales de voință ca cei aflați în detenție să-și pună în valoare calitățile’, a mai spus Preasfinția Sa.

La final s-au împărțit cadouri pentru deținuți, iar Ion Florin Șerpe, directorul penitenciarului, a mulțumit Arhiepiscopiei Timișoarei pentru grija față de cei aflați în detenție, urându-le sărbători fericite și pline de împliniri sufletești.

Comentarii Facebook


Știri recente