Concert de colinde la parohia Prato,Toscana

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, credincioșii din Prato (Italia) și împrejurimi s-au bucurat de dăruirea și de căldura sufletească a tinerilor care alcătuiesc Corul „Cântăm Domnului” din Torino, cor condus de părintele diacon Cristian Vasilescu, după cum informează episcopia-italiei.it.

Momente de înălțare sufletească au trăit credincioșii din Prato și împrejurimi la auzul vocilor cristaline ale celor douăzeci de tineri care au răsunat în biserica S. Niccolò din Prato, sâmbătă seara, 8 decembrie, și duminică 9 decembrie 2012.

Seara de sâmbătă a debutat cu o scurtă introducere despre tradiția colindelor la români, despre transmiterea mesajului Nașterii Domnului prin cântecele copiilor, cuvântare susținută cu eleganță și elocință de doamnele Felicia Căpățână, în limba română, și Diana Constantin, în italiană.

Făcând prezentarea fiecărui colind în parte în limba italiană, părintele dirijor Cristian a expus practic toată învățătura despre Întruparea și Nașterea Domnului Iisus Hristos într-o manieră frumoasă și caldă, încât auditoriul a fost pe deplin captivat.

Duminică 9 decembrie a.c., tinerii corului au încântat enoriașilor parohiei Prato prin participarea la Sfânta Liturghie și prin cântarile frumos armonizate care au delectat inimile.

Au fost alături și măicuțele dominicane în frunte cu maica superioară Armida a Conventului S. Niccolo, care găzduiește și biserica, precum și părintele catolic de origine română Petre Tamaș, din partea Diocezei Catolice din Prato.

Bucuria duhovnicească datorată prezenței emoționante a Corului parohiei „Sfânta Cuvioasa Paraschiva” din Torino s-a încheiat duminică la prânz cu agapa de dragoste frățească pregătită cu drag de doamnele și frații parohiei, împreună cu doamna preoteasă Mina Saghin.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…