Concert de colinde la Făgăraș

Credincioșii făgărășeni au asistat sâmbătă seara, 15 decembrie 2012, în număr mare la tradiționalul concert de colinde al Liceului Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu”. Găzduit de biserica „Sfânta Treime”, concertul a adunat sub cupola lăcașului de cult preoți, credincioși, părinți și elevi, care s-au bucurat de cântecele vechi, păstrate din bătrâni.

La evenimentul comunității făgărășene a participat Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care le-a vorbit credincioșilor despre importanța și semnificația colindelor și a sărbătorii Nașterii Domnului.

„Ne-am bucurat foarte mult pentru aceste clipe minunate pe care ni le-a oferit școala noastră de teologie. Am ținut cu multă dragoste să vin, să fim prezenți la concertul acesta. El a fost oferit ca dar tuturor celor care au participat la slujba Vecerniei din biserica ortodoxă de aici închinată Sfintei Treimi”, a spus ÎPS Părinte Laurențiu.

Corul Liceului Teologic din Făgăraș a participat în cei șaisprezece ani de existență la numeroase festivaluri naționale, clasându-se pe locuri fruntașe de fiecare dată.

Seria concertelor de colinde din Arhiepiscopia Sibiului a continuat în această seară cu recitalul Corului Facultății de Teologie „Andrei Șaguna”, care a avut loc la Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…