Concert de colinde în Catedrala din Oradea-Velența

Duminică, 16 decembrie 2012, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Oradea-Velența, străvechea Catedrală Episcopală din Oradea, în prezența și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a fost deschisă seria concertelor de colinde din această perioadă premergătoare praznicului Nașterii Domnului, după cum ne-a precizat Pr. Silviu Dobai.

Concertul, organizat de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, a reunit patru coruri din cuprinsul Eparhiei: Corul „Diacon Nicolae Firu” al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, dirijat de Arhid. Prof. Ștefan Lakatos; Corul „Sfântul Maxim Mărturisitorul” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea; Corala „Pr. Prof. Cornel Givulescu” a preoților din Episcopia Oradiei și Corul de cameră „Psalmodia Varadiensis” al Universității din Oradea, dirijate de Pr. Conf. Univ. Dr. Mihai Brie.

La încheierea concertului, în cuvântul rostit cu acest prilej, Ierarhul a felicitat corurile pentru frumoasele colinde interpretate, mulțumind părintelui paroh și credincioșilor pentru aleasa primire:

„Se cuvenea ca această biserică străveche să fie gazdă primitoare pentru concertul din această seară, unde, împreună cu noi, și-au unit, în mod nevăzut, glasurile, inimile și sufletele toți cei care mai înainte de noi s-au rugat lui Dumnezeu în această catedrală.”

„În mod deosebit dorim să mulțumim părintelui paroh și tuturor credincioșilor vechii Catedrale din Velența pentru că în seara de acum au fost gazdele noastre. Felicităm cele patru corale care au închipuit pe îngeri, dar și pe cei patru evangheliști, și le mulțumim pentru programul frumos, inspirat, ales cu multă grijă. Apreciem coriștii și pe dirijorii acestora, care au reușit să trezească în noi emoții străvechi, emoțiile copilăriei, acest concert fiind o pregătire pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului.”

Părintele paroh Roman Pintea și-a exprimat recunoștința față de Chiriarhul Oradiei pentru prezența sa în mijlocul credincioșilor acestei parohii și pentru inițiativa de a organiza acest festival de colinde în străvechea Catedrală Episcopală din Oradea-Velența.

Comentarii Facebook


Știri recente