Concert de colinde Hristos se naște, măriți-L! în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, a organizat joi, 15 decembrie 2011, de la ora 17:00, în paraclisul cu hramurile „Sfinții Ierarhi Nicolae, Spiridon și Nectarie” de la demisolul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Oradea, concertul de colinde „Hristos se naște, măriți-L!”, adresat corurilor de copii din școlile gimnaziale sau liceale din Eparhie, a precizat părintele prof. Alin Sonea.

În deschiderea concertului, Părintele Radu Rus, vicar eparhial, a transmis cuvânt de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, după care a arătat semnificația darului făcut de Dumnezeu lumii și oamenilor prin Întruparea Fiului Său, dar la care trebuie să răspundem și noi prin generozitate, prin sentimente de frățietate, de comuniune, de iubire față de cei de lângă noi.

Au colindat cu multă însuflețire, măiestrie și dragoste față de colindul tradițional românesc, aproape 200 de copii de la următoarele școli: Corul de copii al Liceului Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, dirijat de Arhid. Prof. Ștefan Lakatos, Corul Școlii Nr. 16 Oradea, dirijat de Prof. Anamaria Lucaci, Corul Liceului Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș, dirijat de Prof. Remus Lazea, Corul Colegiului Național „Octavian Goga” Marghita, dirijat de Prof. Anca Iacob, Corul Liceului de Artă din Oradea, dirijat de Prof. Arnold Scheinder.

La eveniment au participat copii, elevi, părinți, profesori, preoți și credincioși, iar la sfârșit colindătorii au fost răsplătiți cu daruri, oferite cu generozitate din partea Preasfințitului Părinte Sofronie.

Concertul face parte din seria concertelor de colinde organizate de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei în această perioadă binecuvântată, premergătoare marelui praznic al Nașterii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente