Concert de colinde al Corului „Psalmodia Varadiensis” din Oradea, la Giula – Ungaria

Miercuri, 15 decembrie a.c., Corul „Psalmodia Varadiensis” din Oradea, dirijat de Pr. Conf. Dr. Mihai Brie, profesor de muzica bisericească la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea, a oferit în dar o seară de neuitat de colinde românești, pentru românii din Giula, la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Evenimentul cultural și românesc, care a avut loc în pregătirea Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului, a fost organizat de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria împreună cu Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria și a reunit mai multe zeci de români din Giula. În deschiderea concertului, un grup de copii din Giula a oferit o surpriză participanților, cărora le-au cântat și ei câteva colinde, fiind răsplătiți cu daruri de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan.

A urmat apoi corul „Psalmodia Varadiensis”, care a încântat publicul prin armonie și frumusețe, dar și prin forță interpretativă, prezentând atât colinde tradiționale românești binecunoscute, cât și unele creații mai noi și fiind răsplătiți prin aplauze pentru darul lor de Crăciun oferit românilor din Ungaria.

La concert a participat și Domnul Ioan Fodoreanu, Consulul General al României la Giula, precum și reprezentanți ai comunității românești din Giula: Doamna Eva Iova-Șimon, Redactorul-șef al săptămânalului „Foaia românească”, Doamna Maria Gurzău Czegledi, Directorul Școlii Generale și Liceului Românesc din Giula, Pr. Arhim. Calinic Covaci, Consilierul Administrativ-Bisericesc al Episcopiei și viețuitori de la Centrul Eparhial, ș.a.

Comentarii Facebook


Știri recente