Concert caritabil la Cluj

În sala Auditorium Maximum din Cluj Napoca a avut loc la 26 aprilie 2012, un concert caritabil de muzică populară. Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Clujului în colaborare cu mai multe asociații non-profit are ca scop strângerea de fonduri pentru finalizarea Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din municipiu.

În cadrul spectacolului „Baladă pentru trecători” au evoluat interpreți cunoscuți de muzică populară, între care Veta Biriș, Tiberiu Ceia, Iosif Ciocloda și alții.

Spectacolul deschide, practic, o campanie a Arhiepiscopiei Clujului pentru atragerea de fonduri în folosul îngrijirii bolnavilor oncologici în stadiu avansat.

„Cealaltă activitate va fi un spectacol pe scena Teatrului Național din Cluj cu piesa Hoțul de mărgăritare a părintelui Mitropolit Bartolomeu, apoi un teledon în 24 iunie și activitatea se va încheia cu o expoziție de artă a domnișoarei Manuela Botiș, în 3 iulie”, a precizat Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

Construcția Centrului „Sfântul Nectarie” este finalizată, deja, în proporție de 99%.Urmează dotarea clădirii cu mobilier și aparatură medicală. Centrul va dispune de un ambulatoriu de specialitate, o unitate hospice prevăzută cu 20 de paturi, precum și un centru de zi pentru adulți.

Comentarii Facebook


Știri recente