Concert caritabil de colinde în Parohia Sf. Ioan Botezătorul din Craiovița Nouă

Grupul coral al Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, condus de părintele prof. Cristin Sperlea și Grupul coral al Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul Craiovița Nouă, și-au unit vocile într-un concert caritabil de colinde care a avut loc duminică, 16 decembrie, la finalul Sfintei Liturghii, sub genericul „Dăruind vei dobândi”, după cum ne-a transmis Gheorghe Cioiu.

Acțiunea a avut ca scop colectarea de fonduri financiare și alimente neperisabile pentru persoanele de vârsta a treia, care acum, în pragul Sfintelor Sărbători de iarnă, sunt singure, bolnave și au nevoie de ajutorul semenilor. „Avem în parohia noastră mulți bătrâni singuri și bolnavi, oameni care trebuie să simtă și ei bucuria praznicului Nașterii Domnului. Pentru aceștia am organizat acest concert de colinde și încercăm astfel să creem o punte de legătură între credincioșii prezenți în biserică, la Sfânta Liturghie și cei care, din motive obiective și binecuvântate de Dumnezeu, se află acasă și nu pot fi alături de noi, la biserică. Dorim ca cei prezenți astăzi la Sfânta Liturghie să fie mesagerii bucuriei apropiatului praznic al Nașterii Mântuitorului, pentru ca cei care așteaptă la casele lor, să fie părtași și ei la această bucurie”, ne-a mărturisit părintele paroh Marius Neascșu.

Concertul caritabil care a avut loc la biserica din Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat de Seminarul Teologic din Craiova sub genericul „Tinerii elevi seminariști în viața pastorală a parohiei”, un proiect despre care ne-a vorbit părintele prof. Cristin Sperlea. „S-a simțit nevoia ca elevii seminariști să se implice mai mult în viața parohiei, pentru a îmbina activitățile practice cu noțiunile teoretice pe care le învață la seminar. În acest fel, ei pot vedea cum se săvârșește Sfântul Botez, cum se face o catehizare, cum se ține o predică. Ne-am propus să realizăm acest deziderat prin organizarea în comun a unor activități catehetice, pelerinaje, acțiuni filantropice, constituirea unor Grupuri parohiale de tineri și a altor astfel de acțiuni care au loc în sânul Bisericii noastre. Concertul de colinde organizat în această duminică, împreună cu Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”, în scopul ajutorării persoanelor aflate în suferință, este parte a acestui proiect pe care noi îl derulăm deja de câțiva ani cu rezultate îmbucurătoare”, a precizat părintele prof. Cristin Sperlea.

Comentarii Facebook


Știri recente