Comuniune și cooperare între două Biserici surori

La Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit ieri, 27 iunie 2012, în audiență o delegație a Departamentului pentru relații externe al Patriarhiei Moscovei. Oaspeții se află într-o vizită de trei zile la Patriarhia Română cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, pentru a cunoaște mai bine modul de organizare și activitățile multiple ale Administrației Patriarhale, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Potrivit Biroului de presă al Patriarhiei Române, oaspeții au mulțumit pentru invitația de a vizita Patriarhia Română și au transmis un mesaj fratern din partea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii. În acest sens, reprezentanții Patriarhiei Moscovei au menționat faptul că Patriarhul Moscovei acordă o atenție deosebită relațiilor frățești dintre cele două Biserici Ortodoxe surori, cu o istorie comună de suferință în perioada regimului comunist ateu și care, în prezent, au cel mai mare număr de credincioși.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de frățietate Preafericitului Părinte Patriarh Kiril și a apreciat bogata și dinamica activitate a Bisericii Ortodoxe Ruse din ultimii ani. În acest context, Patriarhul României a subliniat importanța întâlnirilor periodice dintre ierarhi și reprezentanți ai celor două Patriarhii, cu scopul de a-și împărtăși reciproc din experiența proprie și de a întări comuniunea și cooperarea între cele două Biserici Ortodoxe surori pentru o mărturie comună în lumea de astăzi.

‘Această vizită contribuie la întărirea relațiilor dintre Bisericile noastre’

La finalul întâlnirii cu Patriarhul României, părintele Serghie Zvonarev, responsabil pentru relațiile Patriarhiei Moscovei cu comunitățile bisericești ruse din afara granițelor, a vorbit despre rolul vizitei pe care delegația rusă o efectuează în România pentru întărirea relațiilor dintre Bisericile noastre: ‘Această vizită, pe care noi o efectuăm ca reprezentanți ai Patriarhiei Moscovei, va contribui la întărirea relațiilor dintre Bisericile noastre ortodoxe surori. Presupunem că după încheierea vizitei delegației Departamentului pentru relații externe bisericești al Patriarhiei Moscovei va urma o vizită de răspuns din partea Patriarhiei Române. Schimbul de experiență între lucrătorii administrațiilor patriarhale ne ajută să cunoaștem atât modul de organizare bisericesc al fiecărei Patriarhii, cât și tradițiile frumoase pe care le avem. Cu mare bucurie am avut această întâlnire cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în persoana căruia am văzut pe cineva care trăiește cu adevărat viața Bisericii, are grijă și se gândește neîncetat la binele acesteia. Am mai remarcat atitudinea pe care o are Preafericitul Părinte Patriarh Kiril față de relațiile cu Patriarhia Română și sperăm că aceste schimburi de vizite vor contribui și mai mult la binele comun și unitatea tuturor Bisericilor Ortodoxe’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…