Comuniune la hramul Parohiei Ițcani-Gară din Suceava

Parohia Ițcani-Gară din Suceava a îmbrăcat, ieri, 8 noiembrie 2012, straie de sărbătoare. Miercuri seara slujba Vecerniei unită cu Litia a fost oficiată de un sobor de preoți. Ieri-dimineață au fost oficiate Utrenia, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru cei adormiți, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

„La slujba hramului au participat credincioși din cartierul Ițcani-Gară, dar și din alte parohii sucevene. Ne-am bucurat de prezența autorităților locale și județene. Am încercat, alături de enoriașii parohiei noastre, să creăm o comuniune atât în ajunul hramului, cât și în ziua pomenirii Sfinților Arhangheli. La slujba Vecerniei am invitat cadrele didactice și copiii de la Școala Numărul 7 din cartierul Ițcani-Gară, care s-au rugat împreună cu noi”, a relatat pr. paroh Mihai Boteanu.

Biserica parohiei Ițcani-Gară a sărbătorit, în luna octombrie a acestui an, 74 de ani de când a fost sfințită. Lăcașul de închinăciune va fi restaurat la exterior, urmând să fie schimbat acoperișul. „La interior avem prima pictură a fraților Mihail și Gavriil Moroșanu realizată între anii 1969-1970. În perioada următoare avem în perspectivă realizarea unor reparații la exterior. Vom pune tablă de cupru pe biserică, vom înlocui ferestrele și vom picta ocnițele cu sfinți la brâul de sub streașină. În trei ani dorim să-i oferim bisericii noastre un aspect cuvenit, având în vedere pictura din interior care este aparte”, a amintit pr. paroh Mihai Boteanu.

Comentarii Facebook


Știri recente