Comuniune în comunitate, la parohia Buhalnița

Parohia Buhalnița, Protopopiatul Ceahlău, organizează în fiecare duminică din Postul Mare o agapă frățească la care participă toți credincioșii care asistă mai întâi la Sfânta Liturghie. Masa este oferită prin rotație în așezământul social filantropic de câte un grup de credincioși.

„După ce enoriașii noștri se hrănesc în timpul Sfintei Liturghii din Hristos-Cuvântul, rămânem împreună aproape 200 de persoane la această masă a iubirii. Pentru unii este și o formă de smerenie. Ei rămân la această masă nu pentru că nu ar avea ce să mănânce acasă, ci pentru că foarte mulți dintre ei sunt bătrâni, dar mai ales sunt singuri. În timpul acestei agape se hrănește atât trupul cât și sufletul, mai ales dacă există comuniune, care se naște doar în comunitatea Bisericii. Inima este mai bună și mai voioasă când oamenii, unii veniți de la distanțe foarte mari la biserică, se întorc desăvârșiți, hrăniți trupește și sufletește”, a explicat pr. paroh Cristian Vasile Dăscălescu, după cum ne informează http://parohiabuhalnita.blogspot.com.

Agapele frățești de la parohia Buhalnița sunt organizate atât în Postul Mare, cât și în marile sărbători de peste an.

„În timpul Postului Mare aceste agape au o lumină aparte pentru că vin mai mulți credincioși la biserică, mulți dintre ei postind aspru în timpul săptămânii. Această inițiativă este o expresie a iubirii dar și a grijii față de cei singuri și nevoiași”, a mai spus pr. paroh Cristian Vasile Dăscălescu.

Comentarii Facebook


Știri recente