Comuniune euharistică și conferință preoțească la Reșița

Toți preoții și diaconii Protopopiatului au participat, în biserica reșițeană cu hramul „Schimbarea la Față a Domnului”, la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului. Bucuria duhovnicească a acestei zile a fost sporită și prin faptul că în cadrul Sfintei Liturghii toți preoții din Protopopiatul Reșița s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului.

În partea a doua a zilei, în Sala de Festivități „Lira” a Liceului de Artă „Sabin Păuța” din Reșița , s-a desfășurat conferința preoțească de toamnă a Protopopiatului Reșița, după cum informează episcopiacaransebesului.ro. Protos. Casian Rușeț, secretarul eparhial al Episcopiei Caransebeșului, a prezentat referatul sectorului cultural al Eparhiei, cu titlul „Sfântul Mitropolit Andrei Șaguna și Banatul”, ținând seama de faptul că pe plan local, anul 2012, este închinat Sf. Mitropolit Andrei Șaguna, ctitorul Episcopiei Caransebeșului.

În cadrul dezbaterilor, mai mulți preoți au luat cuvântul, aducându-și astfel aportul în plan cultural și de cercetare cu privire la activitatea marelui mitropolit al Transilvaniei, în Banat. Clericii s-au documentat și au prezentat puncte de vedere relevante din urmele brăzdate de Sf. Andrei, Mitropolitul Transilvaniei în Banat.

Totodată s-au discutat modul de implementare a campaniilor umanitare din această perioadă, desfășurate de parohii, în colaborare cu alte instituții, cât și alte probleme administrative ale protopopiatului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…