Comunitatea românilor din Calatayud a primit un teren destinat construirii unui lăcaș de cult

Și românii din localitatea Calatayud din provincia spaniolă Zaragoza au primit un teren destinat construirii unui lăcaș de cult. Primarul localității, Víctor Ruiz, și parohul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Ioan”, părintele Florin Datcu, au semnat, recent, acordul de cesiune a unui teren municipal. Terenul se va afla în proprietatea bisericii timp de 50 de ani, cu condiția ca acolo să fie ridicată Biserica și să funcționeze în folosul credincioșilor ortodocși peste cel mult cinci ani.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele paroh Florin Datcu: „În anul 2008 am venit din țară în această parohie din Calatayud și am demarat demersurile pentru obținerea unui teren destinat parohiei noastre. Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit anul acesta să semnăm actul de cesiune. Acum, sigur, este mai greu de edificat acest proiect, având în vedere criza care a lovit puternic zona noastră, cât și toată Spania. Cu toate acestea, este un proiect realizabil, deoarece nu avem în plan să facem o Biserică foarte mare, ci una micuță, cu scopul de a acoperi necesitățile parohiei și nevoile spirituale ale credincioșilor din Calatayud și din zona apropiată. Sperăm să reușim să plătim proiectul în timpul cel mai scurt, iar vara aceasta, dacă ne ajută Dumnezeu, vom turna fundația în măsura în care există posibilități financiare”.

Potrivit Institutului Național de Statistică spaniol, la 1 ianuarie 2010, din cei aproape 30 de mii de locuitori ai orașului, circa 20% – adică peste 4.400 de persoane sunt de naționalitate română. Noul lăcaș de cult din Calatayud se va adăuga celorlalte patru Biserici românești existente în regiunea autonomă Aragon, care se află în orașele Zaragoza, Huesca, Teruel și Alcaniz.

Comentarii Facebook


Știri recente