Comunitatea ortodoxă românească din Terni – Italia, la ceas aniversar

Parohia ortodoxă românească „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Terni, Italia, a sărbătorit recent 10 ani de activitate, informează site-ul episcopia-italiei.it, care citează săptămânalul italian „La Voce”. Conform sursei citate, în anul 2001, cu prilejul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, arhiepiscopul italian Vincenzo Paglia a oferit Bisericii Ortodoxe Române Capela „Santâ Alo” din localitate, pentru a permite comunității de români să se roage în limba și după datina strămoșească. În noiembrie 2002, Patriarhia Română l-a trimis pe părintele Vasile Andreca pentru a păstori pe românii ortodocși de acolo. În cei zece ani de misiune ortodoxă, părintele Vasile Andreca a săvârșit 800 de botezuri și 100 de căsătorii în capela oferită românilor.

„Parohia este un punct de referință pentru credincioși și îi ajută pe aceștia în rezolvarea problemelor legate de statutul de imigrant. Încercăm astfel să îi ajutăm și să le oferim nu doar asistență religioasă. În fiecare an am parcurs aproape 30.000 de kilometri pentru a vizita credincioșii care trăiesc și în localitățile învecinate, Orte, Foligno și Spoleto. De asemenea, în ultimii cinci ani, merg și la spital pentru credincioșii bolnavi, iar o dată la două săptămâni îi vizitez pe deținuții ortodocși din închisoare”, a declarat părintele paroh Vasile Andreca.

Comunitatea a crescut în cei zece ani și a adus laolaltă tot mai mulți români dornici de a se ruga în limba maternă și de a se ajuta unii pe alții.

Comentarii Facebook


Știri recente