Comunitatea ortodoxa romana din Istanbul a preluat oficial in folosinta Biserica ‘Sfanta Mucenita Parascheva’.

Duminica, 23 mai 2004, Comunitatea Ortodoxa Romana din Istanbul a preluat oficial in folosinta Biserica ‘Sfanta Mucenita Parascheva’ ce a fost oferita de Patriarhia Ecumenica de Constantinopol. Cu acest prilej, Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, au celebrat Sfanta Liturghie in acest vechi lacas ortodox, ctitorie a Sfantului Voievod martir Constantin Brancoveanu.

Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei a multumit pentru grija speciala manifestata de catre Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I de Constantinopol fata de romanii ortodocsi din Turcia.

La eveniment au participat, pe langa inaltii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, Ministrul Culturii si Cultelor Razvan Theodorescu, Ambasadorul Romaniei in Turcia Constantin Grigore, noul consul general al Romaniei la Istanbul Radu Gabriel Safta, precum si reprezentanti ai autoritatilor turce si ai comunitatii grecesti din Istanbul.

Comentarii Facebook


Știri recente