Comunicat de presa – Vizita in Romania a PF Anastasios, Primatul Albaniei

In perioada 22-24 septembrie a.c., Prea Fericitul Anastasios, Arhiepiscopul Tiranei si a toata Albania, a participat la manifestarile comemorative prilejuite de implinirea a 600 de ani de la trecerea la Domnul a Sfantului Cuvios Nicodim cel Sfintit de la Tismana, informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Programul manifestarilor a cuprins o seara duhovniceasca dedicata Sfantului Nicodim de la Tismana, la care au participat ierarhi membri ai Sfantului Sinod, un simpozion cu tema ‘Rolul Sfantului Nicodim de la Tismana in viata monahismului romanesc’ si Sfanta Liturghie arhiereasca, oficiata la Manastirea Tismana de catre Prea Fericitul Parinte Patriarh TEOCTIST, inconjurat de ierarhi ortodocsi romani si alti oaspeti din strainatate, in prezenta a numerosi preoti, monahi si monahii si a mii de credinciosi din toate partile tarii.

Vineri, 22 septembrie a.c., Prea Fericitului Parinte Anastasios, Arhiepiscopul Tiranei si a toata Albania, i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Craiova.

Luni, 25 septembrie a.c., Prea Fericitul Parinte Patriarh TEOCTIST si Prea Fericitul Parinte Anastasios, Arhiepiscopul Tiranei si a toata Albania, au avut o intrevedere la resedinta patriarhala in cadrul careia au fost abordate probleme de actualitate din viata Bisericilor Ortodoxe si a lumii crestine, in general.

In cursul serii zilei de luni, 25 septembrie a.c., Prea Fericitul Parinte Anastasios a parasit Bucurestiul pe calea aerului, cu destinatia Tirana, via Atena.

Comentarii Facebook


Știri recente