COMUNICAT DE PRESĂ: Unitate și misiune astăzi: mărturii și opinii venite de la cei marginalizați, conferință organizată la București de Consiliul Mondial al Bisericilor și Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE, ne informează:

În perioada 5-9 octombrie 2010, în sala Consilium din Palatul Patriarhiei, Consiliul Mondial al Bisericilor și Patriarhia Română organizează conferința cu tema „Platforma globală pentru reflecție teologică 2010. Unitate și misiune astăzi: mărturii și opinii venite de la cei marginalizați„.

La conferință vor participa delegați ai Bisericilor membre ale Consiliului Mondial al Bisericilor, Patriarhia Română fiind reprezentată de către Părintele Michael Tița, consilier patriarhal al Sectorului relații bisericești și interreligioase, Părintele Dorel Moțoc, consilier patriarhal al Sectorului social-filantropic, și Părintele Constantin Năclad, coordonator al proiectelor educaționale Hristos împărtășit copiilor și Alege școala!.

Vineri, 8 octombrie 2010, de la orele 13.30, participanții se vor afla în mijlocul comunității de preoți și credincioși de la parohia Toți Sfinții Români din cartierul bucureștean Rahova. La întâlnire vor participa Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Părintele paroh Ilie Cornel, Părintele Daniel Gangă, preot misionar pentru comunitățile de romi din Arhiepiscopia Bucureștilor, domnul deputat Nicolae Păun, președintele Comisiei Culte și Minorități din Camera Deputaților, cadre didactice care predau în limba romani și copii de etnie romă din această parohie.

Înființat în anul 1948, Consiliul Mondial al Bisericilor este o organizație creștină internațională care, în prezent, reunește 349 de Biserici, confesiuni și asociații creștine din peste 110 țări și teritorii din întreaga lume, reprezentând peste 560 milioane de creștini. Biserica Ortodoxă Română este membră în acest for creștin internațional din anul 1961.

Comentarii Facebook


Știri recente