COMUNICAT DE PRESĂ: Ședința de lucru comună a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei

În ziua de 29 septembrie 2009, la Reședința patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a avut loc ședința de lucru comună a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei.

În prima parte a ședinței de lucru, la care au participat și ierarhii Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, a fost evaluat stadiul lucrărilor la albumul „Domnitorii și ierarhii Țării Românești – ctitoriile și mormintele lor”, ce va fi editat de cele două Mitropolii cu prilejul sărbătoririi a 650 de ani de la recunoașterea oficială a Mitropoliei Țării Românești (1359 – 2009). Albumul, va fi util pentru centre eparhiale, instituții de învățământ teologic, ora de religie, turismul religios și biblioteci.

Ierarhilor celor două Sinoade mitropolitane reunite le-a fost prezentat și „Îndrumătorul administrativ bisericesc – Ghidul practic pentru examenul de capacitate preoțească, administrarea parohiei și a mănăstirii” apărut la editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. „Ghidul este un instrument de lucru pentru evaluare la examenul de capacitate preoțească și administrație” a precizat Preafericitul Părinte Daniel. Eficiența sa în parohie a fost dovedită la examenul de capacitate preoțească organizat de Arhiepiscopia Bucureștilor în sesiunea din septembrie 2009.

Pe ordinea de zi s-au aflat și slujbele unor noi sfinți canonizați anul trecut și anume Sfântul Ierarh Iachint de Vicina, primul mitropolit al Țării Românești și Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul, care au fost definitivate, aprobate și trimise Comisiei liturgice a Sfântului Sinod.

Biroul de presă al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei

Comentarii Facebook


Știri recente