COMUNICAT DE PRESĂ: Ședința de lucru a Comisiei pentru Statut și Regulamente a Sfântului Sinod și de constituire a Adunării Naționale Bisericești pentru perioada 2010-2014

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

În zilele de 1 și 2 septembrie 2010, în Sala Conventus din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Comisiei pentru Statut și Regulamente a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În deschiderea ședinței, la Catedrala patriarhală, de la orele 9.30, se va oficia slujba de Te Deum la începutul noului an bisericesc (1 septembrie).

În cadrul ședinței de lucru a Comisiei pentru Statut și Regulamente vor fi analizate propuneri de amendamente la Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române.

Vineri, 3 septembrie 2010, orele 10.00, în Aula Magna-Patriarhul Teoctist din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va avea loc ședința de constituire a Adunării Naționale Bisericești (ANB) a Bisericii Ortodoxe Române pentru perioada 2010-2014. Potrivit Statutului de organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române (art. 19 și 20), Adunarea Națională Bisericească este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale format din membrii Sfântului Sinod și din câte trei reprezentanți ai fiecărei eparhii, un cleric și doi mireni, delegați de adunările eparhiale, pe termen de 4 ani. Ei pot fi delegați pentru cel mult două mandate.

Pe ordinea de zi se află validarea mandatelor celor trei membri ai fiecărei eparhii, desemnarea membrilor comisiilor permanente ale Adunării Naționale Bisericești (Comisia administrativ-juridică și de validare, Comisia socială și pentru comunicații media, Comisia culturală și educațională, Comisia economică, bugetară și de patrimoniu imobiliar – bunuri bisericești, Comisia pentru românii ortodocși de peste hotare) și alegerea membrilor în Consiliul Național Bisericesc.

Comentarii Facebook


Știri recente