Comunicat de presă: Ședința de constituire a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

Sâmbătă, 15 mai 2010, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală (orele 9:00) și slujba de Te Deum, în Sala sinodală din Reședința patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va avea loc ședința de constituire a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor .

Potrivit Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei, compusă din reprezentanți aleși ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni, aleși pe termen de 4 ani, dar nu mai mult de două mandate (Art. 90 – 91).

După prezentarea și validarea mandatelor reprezentanților aleși, se va constitui Biroul definitiv al Adunării eparhiale (format din trei secretari – un cleric și doi mireni) și va fi stabilită componența celor cinci comisii de lucru: Comisia administrativ-bisericească; Comisia culturală și educațională; Comisia economică, bugetară și patrimonială; Comisia social-filantropică; Comisia organizatorică, juridică și de validare.

În continuare, vor fi aleși, prin vot nominal, cei trei reprezentanți – un cleric și doi mireni – ai Adunării eparhiale în Adunarea Națională Bisericească a Bisericii Ortodoxe Române (conform art. 92, litera e din Statut), cei nouă membri ai Consiliului eparhial – trei clerici și șase mireni (conform art. 92, litera f) și cei trei membri clerici și cei doi supleanți în Consistoriul eparhial (conform art. 92, litera g), precum și a celor pentru Consistoriul mitropolitan (conform art. 92, litera h).

Comentarii Facebook


Știri recente