Comunicat de presa – Sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Ca in fiecare an, sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva este un prilej de apropiere si de marturisire comuna pentru credinciosi din tara si din strainatate, care vin la Iasi pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva si ale altor sfinti ai Bisericii Ortodoxe. In acest an, la solicitarea Prea Fericitului Parinte Patriarh Daniel, Loctiitor de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, vor fi aduse din Grecia, de la Manastirea Varlaam – Meteora, la Iasi, o parte din moastele Sfantului Ioan Gura de Aur de catre o delegatie condusa de Inalt Prea Sfintitul Serafim, Mitropolit de Stagon si Meteora.

La evenimentele organizate de Mitropolia Moldovei si Bucovinei din perioada 11 – 16 octombrie 2007, presa va avea acces pe baza legitimatiilor de serviciu. Din ratiuni organizatorice (cultice si de siguranta), la Sfanta Liturghie ce va fi oficiata in data de 14 octombrie 2007, in Catedrala mitropolitana, accesul fotoreporterilor si operatorilor video va fi limitat. Sectorul ‘Biserica si Societatea’ al Arhiepiscopiei Iasilor va pune la dispozitia jurnalistilor din presa scrisa fotografii, iar operatorii video pot prelua imagini, in timpul desfasurarii slujbei, de la carul TV ce va asigura regia transmisiunii pe cele doua ecrane mari situate in curtea Catedralei mitropolitane.

Va multumim pentru intelegere si ne exprimam speranta ca veti reflecta cu obiectivitate aceste evenimente care fac din orasul Iasi unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj din Romania si din Europa.

Pentru alte detalii organizatorice va rugam sa-l contactati pe pr. Constantin Sturzu, consilier pentru relatiile cu presa, la telefonul 0232 / 215.800.

Secretariatul Centrului eparhial Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente