COMUNICAT DE PRESA – sarbatoarea Cuv. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor

Sarbatorirea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir (26 octombrie) si a Sfantului Cuviosului Parintelui nostru Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor (27 octombrie) – ale carui sfinte moaste se pastreaza in Catedrala Patriarhala – reprezinta, de secole, un ales popas duhovnicesc pentru credinciosii din Bucuresti si imprejurimi, ca si pentru sutele de mii de pelerini din intreaga tara.

Potrivit traditiei, sfintele moaste ale Cuviosului Dimitrie cel Nou vor fi scoase in procesiune din Catedrala Patriarhala si asezate intr-un loc special, pe Dealul Mitropoliei, marti, 25 octombrie, orele 08.30, inainte de Sfanta Liturghie. Acolo vor ramane pentru a fi venerate de catre credinciosi pana la inchinarea ultimului pelerin.

In zilele de miercuri si joi, 26 si 27 octombrie, Sfanta Liturghie va fi oficiata de Prea Fericitul Parinte Patriarh TEOCTIST, inconjurat de un sobor de arhierei, preoti si diaconi, pe un podium special amenajat langa Catedrala patriarhala, incepand cu orele 09.30.

Slujbele de priveghere cu aceasta ocazie vor incepe in fiecare seara, din data de 25 octombrie si pana in data de 27 octombrie inclusiv, la orele 17.00.

BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII AL PATRIARHIEI ROMANE

Comentarii Facebook


Știri recente