COMUNICAT DE PRESĂ: Procesiune cu icoane în Duminica Ortodoxiei (prima duminică din Postul Sfintelor Paști, 21 februarie 2010)

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, în zilele de 20 și 21 februarie 2010, la biserica Icoanei din Capitală, Arhiepiscopia Bucureștilor și Primăria Sectorului 2 vor organiza manifestarea religios-culturală intitulată ,,LUMINA ORTODOXIEI: Icoana – fereastră spre Dumnezeu”, informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Manifestarea, organizată cu prilejul Duminicii Ortodoxiei, prima din postul Sfintelor Paști, va începe în ziua de 20 februarie cu slujba Vecerniei oficiată la biserica Icoanei la orele 16.30, urmată, la orele 17.30, de o procesiune cu icoane în jurul parcului Icoanei din apropiere.

Duminică, 21 februarie 2010, după Sfânta Liturghie, de la orele 13.00, preoți și credincioși de la parohii bucureștene vor merge din nou în procesiune cu icoane în jurul parcului Icoanei, la sfârșitul căreia va fi oficiată slujba de sfințire a icoanelor.

Manifestarea se înscrie în calendarul evenimentelor din 2010, proclamat de Sfântul Sinod drept Anul omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești în Patriarhia Română.

Prima duminică din Postul Sfintelor Paști (21 februarie 2010) a fost instituită de către Sinodul de la Constantinopol (843) ca sărbătoare a Ortodoxiei, pentru a sublinia biruința dreptei credințe asupra iconoclasmului (erezie care susținea că sfintele icoane nu trebuie cinstite) și, în general, asupra tuturor ereziilor.

Comentarii Facebook


Știri recente