Comunicat de presa privind starea de sanatate a PF Parinte Patriarh Daniel

ROMANIA

MINISTERUL APARARII

SPITALUL CLINIC DE URGENTA MILITAR CENTRAL „DR. CAROL DAVILA” BUCURESTI

In ziua de duminica, 30 martie 2008, orele 13.30, s-a prezentat in urgenta la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucuresti, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in urma unui accident suferit dupa savarsirea Sfintei Liturghii in Catedrala patriarhala din Bucuresti, la urcarea treptelor de acces spre resedinta patriarhala.

In urma examenului de specialitate (Ortopedie-Traumatologie), a consulturilor multidisciplinare, a examenelor clinice, biologice si imagistice efectuate s-a precizat diagnosticul: „Fractura bimaleolara, cominutiva, cu luxatie interna astragaliana si diastazis tibio-peronier glezna stanga”, motiv pentru care s-a decis interventia chirurgicala in urgenta cu anestezie rahidiana practicandu-se: „Reducere deschisa si osteosinteza cu placa si suruburi pe maleola peroniera si suruburi pe maleola tibiala cu imobilizare postoperatorie a articulatiei”. Interventia chirurgicala s-a desfasurat fara incidente sau accidente anestezico-chirurgicale, si a durat 1 ora si 40 de minute.

In prezent, starea de sanatate a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel este buna, fiind in postoperator imediat cu parametrii functiilor vitale in limite normale. Ramane sub supraveghere medicala permanenta de specialitate; nu va calca pe piciorul operat minim 6 saptamani.

Echipa anestezico-chirurgicala a fost urmatoarea:

– col. medic conf. univ. Adrian Barbilian, seful Clinicii Ortopedie-Traumatologie;

– mr. medic dr. Ionut Codorean, medic primar ortoped;

– cpt. dr. Marinel Dragnei, medic specialist ortoped;

– col. dr. Laurentiu Ene, sef sectie ‘Anestezie Terapie Intensiva’;

– mr. dr. Ionut Tudorache, medic specialist Anestezie Terapie Intensiva;

– gl. bg. medic conf. univ. dr. Ioan Sirbu, comandantul SCUMC „Dr Carol Davila”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…