Comunicat de presa privind hotararile Permanentei Consiliului eparhial Iasi

In data de 25 ianuarie 2005, la Centrul eparhial Iasi, a avut loc o sedinta a Permanentei Consiliului eparhial Iasi.

Pe agenda de lucru au figurat 3 puncte principale:

1. Pregatiri pentru Adunarea eparhiala a Arhiepiscopiei Iasilor;

2. Numiri de preoti in mai multe parohii iesene;

3. Intensificarea activitatilor misionare in domeniul cultural si filantropic.

La aceasta sedinta au fost invitati sa participe si P.C.Protopopi: P.C.Pr. Constantin Andrei si P.C.Pr. Vilie Dorosinca ai protopopiatelor I Iasi si II Iasi.

In cadrul sedintei s-au facut urmatoarele numiri:

P.C.Pr. Vasile Mihalache de la parohia Sf. Sava Iasi a fost numit in postul de preot II la parohia Toma Cozma Iasi.

In locul sau a fost numit paroh P.C.Pr. Narcis Axinte, care este si Inspector la Institutul Social Caritativ Diaconia, aflat in incinta bisericii Sf. Sava Iasi. Noua schimbare a fost motivata de faptul ca biserica Sf. Sava va functiona peste saptamana si ca paraclis al Institutului Social – Caritativ Diaconia, in care vor sluji, in duminici si sarbatori, ca preoti imbisericiti, P.C. Pr. Consilier Radu Antonovici si P.C.Pr. inspector Mihai Prodan.

P.C.Pr. Adrian Jiga, preot de caritate la spitalul Sf. Spiridon, a fost numit preot II la parohia Sf. Daniel Proorocul din zona C.U.G. Iasi, care are o biserica noua in constructie.

P.C.Pr. Ioan Serban, paroh la parohia Sf. Spiridon Iasi, a fost numit preot II la parohia Sf. Imparati Constantin si Elena Iasi, pentru a deservi mai bine si secretariatul Centrului medical Providenta al Mitropoliei.

P.C.Pr. Marian Timofte, secretar eparhial II, a fost numit preot paroh la parohia Sf. Spiridon Iasi si suplinitor al postului de preot de caritate la spitalul Sf. Spiridon Iasi, pana la numirea unui nou preot de caritate.

P.C.Pr. Marian Timofte va avea ca misiune speciala construirea in apropierea bisericii Sf. Spiridon a unui adapost pentru pacientii care ajung la spital in timpul noptii si nu au unde locui pana in momentul internarii lor, precum si zidirea unei case sociale si parohiale cu scop pastoral – misionar, in incinta bisericii Sf. Spiridon Iasi.

De asemenea, s-a hotarat revocarea actualului Consiliu parohial al parohiei Sf. Spiridon si numirea unei comisii interimare pana la alegerea unui nou Consiliu parohial, pentru o mai corecta si eficienta administrare a parohiei, intrucat mai multi membri din actualul Consiliu parohial nu fac parte din parohia Sf. Spiridon.

P.C.Pr. Dumitru Boboc, paroh la parohia Intrarea Domnului in Ierusalim Iasi, a fost numit Presedinte al Consistoriului eparhial, in locul P.C.Pr. Ioan Antistescu din Tg. Neamt, pentru o mai eficienta activitate de reglementare a disciplinei clerului.

P.C.Pr. Ioan Chirvase, paroh la parohia Sf Daniel Proorocul, a fost numit membru al Consistoriului eparhial, in locul parintelui Aristide Lefter, care s-a pensionat.

Toate aceste numiri au in vedere intensificarea activitatii pastoral misionare si social caritative din municipiul Iasi, precum si o dinamica sporita a activitatii Centrului eparhial Iasi.

Secretariatul Centrului eparhial Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente