Comunicat de presa – Precizari ale Centrului eparhial Iasi

Avand in vedere ca in presa ieseana au fost publicate informatii conform carora Mitropolia Moldovei si Bucovinei ar face ‘presiuni’ asupra Consiliului Judetean Iasi pentru a aproba trecerea in proprietatea Mitropoliei a cladirii unde isi desfasoara, in prezent, activitatea Centrul Militar Judetean Iasi, facem urmatoarele precizari.

Mitropolia a solicitat aceste spatii situate in imediata vecinatate a Centrului eparhial, pe str. Mitropoliei nr. 20, in vederea amenajarii studioului central al postului de radio TRINITAS, cerere motivata de urmatoarele argumente:

1. Mutarea sediului central al postului de radio TRINITAS din turnul Manastirii Golia, unde este amenajat provizoriu, este obligatorie, pentru ca acest complex istoric urmeaza a intra intr-un vast proces de restaurare. Consideram ca este de interes public acest demers care va reda Goliei stralucirea cuvenita unuia dintre simbolurile Iasului, actiune sustinuta de altfel atat de Consiliul Judetean Iasi, cat si de Primaria municipiului Iasi.

2. Ministerul Apararii a inteles solicitarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si incearca sa ofere un alt spatiu pentru Centrul Militar Judetean care, de asemenea, a informat ministerul ca doreste solutionarea problemei spatiului pentru Radio TRINITAS.

3. Radio TRINITAS este primul post de radio ortodox din Romania si acopera peste 70% din suprafata tarii. Intrucat sediul sau principal se afla in municipiul Iasi, Radio TRINITAS constituie un ambasador de cultura si credinta pentru orasul si judetul nostru la nivel national si international.

4. Desi este un post de radio religios, Radio TRINITAS nu este strict bisericesc. Alaturi de emisiunile muzicale si de promovare a evenimentelor culturale din Arhiepiscopia Iasilor, un loc aparte a fost acordat mereu stirilor din viata comunitatilor locale si proiectelor de cooperare in domeniul social-filantropic si dezvoltarii durabile.

5. Cladirea din str. Mitropoliei nr. 20 ar aduce un plus de functionalitate si de demnitate postului de radio TRINITAS, fiind cea mai potrivita pentru amplasarea spatiilor redactionale si a studioului de emisie intrucat:

a. Este situata foarte aproape de Catedrala mitropolitana, de unde se transmite zilnic Sfanta Liturghie si slujba Vecerniei, si s-ar scuti sistemul de relee si transmisiuni prin cablu, expus adesea la perturbatii si la cheltuieli suplimentare;

b. Vecinatatea Centrului eparhial si a Facultatii de Teologie Ortodoxa «Dumitru Staniloae» sporeste promptitudinea reflectarii vietii spirituale si civice din tara noastra, prin invitarea in studio a profesorilor de teologie, colaboratori permanenti la emisiuni, precum si a personalitatilor bisericesti si civile care sunt oaspeti ai Mitropoliei noastre;

c. Noua locatie inlesneste, de asemenea, cooperarea cu Primaria municipiului Iasi, Consiliul Judetean, Prefectura judetului Iasi, precum si cu alte institutii administrative, culturale si social-filantropice, situate in zona centrala a municipiului Iasi.

Secretariatul Centrului eparhial Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente