COMUNICAT DE PRESĂ: Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul va susține conferința cu tema ‘Momente aniversare ale Bisericii Ortodoxe Române: 125 ani de autocefalie și 85 de ani de Patriarhat’

Miercuri, 28 aprilie 2010, orele 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I din București, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, va susține conferința cu tema Momente aniversare ale Bisericii Ortodoxe Române: 125 de ani de autocefalie și 85 de ani de Patriarhat, informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

La 25 aprilie 2010 s-au împlinit 125 de ani de la recunoașterea oficială a autocefaliei Preasfintei Biserici a României de către Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului, autocefalia Bisericii Ortodoxe Române fiind confirmată prin Decretul regal de la începutul lunii mai 1885.

La 4 februarie 2010 s-au împlinit 85 de ani de când Biserica Ortodoxă Română a fost ridicată la rangul de Patriarhie prin Hotărârea Sfântului Sinod și confirmată prin Decretul regal din 25 februarie 1925.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…