COMUNICAT DE PRESĂ: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia slujba de sfințire a bisericii reconstruite de la Palatul Cotroceni

Duminică, 11 octombrie 2009, începând cu orele 9:00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, va oficia slujba de sfințire a bisericii reconstruite de la Palatul Cotroceni, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Ceremonia de sfințire va fi urmată de oficierea Sfintei Liturghii.

Anul acesta se împlinesc 330 de ani de la punera pietrei de temelie a acestei biserici, ctitorie a domnitorului Țării Românești, Șerban Cantacuzino (1668-1788).

La 26 mai 1679 (dată menționată în pisania bisericii), domnitorul Șerban Cantacuzino punea piatra de temelie a principalei sale ctitorii, act de credință și de recunoștință : «… den tot sufletul și cugetul nostru… am început o sfântă mănăstire pre pământul nostru de la satul Cotrăceni… la carea mănăstire noi singuri am înfipt sapa la pământ și cu mâna noastră jos în temelie cărămizi am pus pre chipul sfentii și dumnezeieștii cruci…».

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente