COMUNICAT DE PRESĂ: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită pastorală în Austria

În perioada 12-16 iunie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoțit de o delegație a Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită pastorală în Austria cu scopul de a sfinți două noi biserici ortodoxe românești și a se întâlni cu membri ai comunităților ortodoxe românești.

Sâmbătă, 13 iunie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi și preoți ortodocși români și ai altor Biserici Ortodoxe surori din Europa, va sfinți noua biserică românească din Salzburg și va oficia Sf. Liturghie, iar duminică, 14 iunie 2009, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va sfinți noua biserică a parohiei ortodoxe românești din Viena.

La cele două evenimente vor mai participa reprezentanți ai altor Biserici creștine, ai autorităților de stat și locale austriece, ai Ambasadei României la Viena, preoți și membri ai comunităților ortodoxe românești din Austria și din alte state europene.

Luni, 15 iunie 2009, Fundația Pro Oriente va organiza la Viena un moment festiv în onoarea Bisericii Ortodoxe Române și a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, căruia i se va conferi Diploma de Protector al Fundației Pro Oriente. Cu acest prilej, Preafericirea Sa va susține conferința cu tema Situația Bisericii Ortodoxe Române și legăturile ei ecumenice în contextul noii Europe (1989-2009).

În timpul vizitei pastorale în Austria, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va avea întâlniri cu reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe surori și ai altor Biserici creștine, cu Președintele Austriei, alte autorități de stat și membri ai corpului diplomatic. De asemenea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va vizita Domul Sfântul Ștefan, Biblioteca Națională Austriacă – unde este organizată o expoziție de carte și manuscrise românești -, Muzeul de Artă și va oficia o slujbă de pomenire la Crucea așezată de domnitorul Șerban Cantacuzino la Viena în anul 1683, după asediul Vienei.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente