COMUNICAT DE PRESĂ: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică în Mitropolia Moldovei și Bucovinei

În perioada 7-13 septembrie 2009, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică (statutară) în Mitropolia Moldovei și Bucovinei, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei.

Din programul vizitei menționăm:

Marți, 8 septembrie 2009, la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, în cursul dimineții, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia slujba de sfințire a bisericii schitului Poiana lui Ioan cu hramul Înălțarea Sfintei Cruci și va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Sihăstria (județul Neamț), vatră monahală unde Preafericirea Sa a intrat în monahism în anul 1987.

După-amiaza, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va sfinți pictura bisericii Seminarului teologic de la mănăstirea Neamț cu hramul Sfântul Ioan Iacob Hozevitul.

Miercuri, 9 septembrie 2009, Patriarhul României va oficia slujba de sfințire a capelei stăreției mănăstirii Neamț, iar a doua zi, 10 septembrie, va sfinți Corpul B al Casei Pelerinul de la mănăstirea Durău.

Sâmbătă, 12 septembrie 2009, Preafericirea Sa va vizita mănăstirea Miclăușeni (județul Iași) și va sfinți așezământul social Casa Macrina al mănăstirii.

Duminică, 13 septembrie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală Sfânta Cuvioasă Parascheva din Roman. Sfânta Liturghie va fi urmată de Festivitatea de ridicare a Episcopiei Romanului la rang de Arhiepiscopie cu titulatura de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, urmare a hotărârii Sfântului Sinod luată în ședința de lucru din zilele de 18-19 iunie 2009.

După-amiaza, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va vizita Catedrala Înălțarea Domnului din Bacău, unde va adresa un cuvânt de binecuvântare preoților și credincioșilor prezenți și va înălța o rugăciune pentru odihna sufletului vrednicului de pomenire Părintele Episcop Ioachim Mareș al Hușilor, înmormântat în această Catedrală.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente