COMUNICAT DE PRESĂ: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică în Mitropolia Banatului

În perioada 3-6 iulie 2009, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică (statutară) în Mitropolia Banatului, ca invitat al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului.

Dintre momentele principale ale vizitei menționăm:

Sâmbătă, 4 iulie 2009, orele 10.00, va avea loc primirea oficială în catedrala mitropolitană din Timișoara; apoi, începând cu orele 11.00, la sediul Primăriei se va desfășura ceremonia de acordare a titlului de cetățean de onoare Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de către Consiliul Local al Primăriei municipiului Timișoara, iar, la orele 12.00, Preafericirea Sa va vizita sediul Consiliului Județean Timiș.

Duminică, 5 iulie 2009, Patriarhul României va oficia slujba de sfințire a bisericii cu hramul Învierea Domnului din municipiul Lugoj, construită între anii 1993-2008.

Luni, 6 iulie 2009, dimineața, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se va afla în localitatea natală Dobrești din județul Timiș, unde va vizita casa părintească și șantierul de la biserica mănăstirii cu hramurile Cuvioasa Parascheva și Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ctitorie a Preafericirii Sale.

Mănăstirea a fost înființată la 9 iulie 2003, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae al Banatului, la inițiativa și cu sprijinul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, prin eforturile căruia s-au cumpărat mai multe terenuri și o casă, unde, în prezent, locuiește obștea monahilor până la finalizarea lucrărilor de construcție a mănăstirii. Casa părintească, renovată și dotată, este dată în folosința mănăstirii pentru primirea oficialităților.

La 23 octombrie 2005, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – împreună cu Preasfințitul Părinte Lucian al Caransebeșului, pe atunci episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și cu mai mulți preoți și diaconi – a sfințit locul pe care se construiește acum biserica mănăstirii.

Cu acordul Arhiepiscopiei Timișoarei, până la sfințirea bisericii mănăstirii, slujbele religioase se oficiază în biserica monument istoric din localitate, care datează din anul 1852. Monahii de aici au venit de la Sfânta Mănăstire Sihăstria, Județul Neamț.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente