Comunicat de presă: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În zilele de 17-20 septembrie 2010, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei la invitația Preasfințitului Părinte Episcop Sofronie.

Dintre momentele principale ale vizitei menționăm:

Vineri, 17 septembrie 2010, orele 19.00, Patriarhul României va fi întâmpinat la paraclisul Sfinții Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest și Sava Brancovici, Mitropoliții Transilvaniei de la Centrul eparhial, unde va fi oficiată o slujbă de Te Deum.

Sâmbătă, 18 septembrie 2010, de la orele 11.30, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman, va avea loc festivitatea de decernare Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea.

În aceiași zi, de la orele 18.30, Patriarhul României se va afla în mijlocul preoților și credincioșilor parohiei bisericii cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, prima biserică parohială construită în Oradea după Marea Unire din 1918. Cu acest prilej, Preafericirea Sa va binecuvânta și va lansa noul proiect social Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe inițiat de Centrul cultural-social al parohiei.

Duminică, 19 septembrie 2010, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie la biserica mănăstirii Sfânta Cruce din Oradea (orele 9.30), înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie, în vechea stăreție a mănăstirii va avea loc vernisajul expoziției foto-documentare cu tema 90 de ani de la reînființarea Episcopiei Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente