COMUNICAT DE PRESĂ: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului

În perioada 11-13 decembrie 2009, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului.

Din programul vizitei menționăm:

Sâmbătă, 12 decembrie 2009, orele 10.00, Patriarhul României va vizita și binecuvânta Centrul social pentru persoane vârstnice Sfântul Iosif Mărturisitorul din Baia Mare, iar la orele 11.00, Preafericirea Sa se va întâlni la Catedrala episcopală cu un grup de 500 de elevi însoțiți de profesori de religie din municipiu.

De la orele 13.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va vizita la mănăstirea Rohia noua biserică cu hramul Adormirea Maicii Domnului și Centrul Cultural-Monahal Nicolae Steinhardt, aflate în construcție.

Seara, la Catedrala episcopală, începând cu orele 18.00, Patriarhul României va participa la concertul de colinde susținut de corul Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Iosif Mărturistorul, corul Doxologia al Catedralei și corul Sfântul Ioan Damaschin al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității de Nord din Baia Mare.

Duminică, 13 decembrie 2009, la orele 10.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală cu hramul Sfânta Treime din municipiul Baia Mare, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie va avea loc Ceremonia de acordare a rangului de Arhiepiscop onorific Preasfințitului Părinte Justinian Chira al Maramureșului și Sătmarului pentru activitatea ierarhică pilduitoare și slujirea chiriarhală deosebită și îndelungată a Bisericii, conform hotărârii Sfântului Sinod luată în ședința de lucru din 18-19 iunie 2009.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente