COMUNICAT DE PRESĂ: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică în Episcopia Buzăului și Vrancei

În zilele de 7-8 noiembrie 2009, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică în Episcopia Buzăului și Vrancei.

Sâmbătă, 7 noiembrie 2009, după primirea oficială în vechea catedrală episcopală cu hramul Adormirea Maicii Domnului din municipiul Buzău, Patriarhul României va vizita noul muzeu bisericesc al Episcopiei Buzăului și Vrancei.

Duminică, 8 noiembrie 2009, de la orele 9.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, va oficia slujba de sfințire a altarului noii Catedrale episcopale cu hramul Înălțarea Domnului din municipiul Buzău și Sfânta Liturghie (orele 10.00), înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

Sfânta Liturghie va fi urmată, la orele 12.00, de ceremonia de ridicare a Episcopiei Buzăului și Vrancei la rang de Arhiepiscopie, urmare a hotărârii Sfântului Sinod luată în ședința de lucru din zilele de 18-19 iunie 2009.

La finalul vizitei canonice în eparhia Buzăului și Vrancei, Preafericirea Sa va binecuvânta și inaugura sala „Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu” din reședința arhiepiscopală, recent pictată.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente