COMUNICAT DE PRESĂ: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit pe Alteța Sa Serenisimă Prințul Albert al II-lea de Monaco

Joi, 23 aprilie 2009, la Reședința patriarhală din București, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit pe Alteța Sa Serenisimă Prințul Albert al II-lea de Monaco aflat în România într-o vizită oficială.

În cadrul convorbirilor, au fost discutate mai multe teme de interes comun, precum: afirmarea valorilor creștine în context european; dialogul intercreștin, interreligios și intercultural; soluțiile oferite de spiritualitatea creștină la criza economică globală etc.

În acest sens, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat faptul că valorile creștine, care constituie însăși matricea Europei, trebuie afirmate și apărate cu tărie în contextul unei accentuate secularizări care amenință însăși identitatea continentului nostru.

Preafericitul Părinte Patriarh a amintit de sprijinul pe care comunitățile ortodoxe române din străinătate îl primesc din partea altor Biserici creștine, prin oferirea de lăcașuri de cult, ceea ce constituie o modalitate concretă de cooperare intercreștină. Drept urmare, Preafericirea Sa a remarcat trecerea graduală de la un dialog intercreștin și interreligios teoretic la unul practic, existențial, care răspunde solidar problemelor concrete ale oamenilor.

Alteța Sa Prințul Albert al II-lea de Monaco a subliniat importanța tezaurului cultural creștin european și nevoia unei cooperări practice în domeniul cultural, economic și ecologic. În acest sens, a apreciat receptivitatea României pentru sursele energetice alternative: energie solară, eoliană etc.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente