COMUNICAT DE PRESĂ: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vizita domnului Giorgi Ugulava, primarul orașului Tbilisi

În ziua de 18 septembrie 2009, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Excelența Sa Domnul Levan Metreveli, Ambasadorul Georgiei în România și pe Domnul Giorgi Ugulava, primarul orașului Tbilisi.

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat relațiile tradiționale de prietenie dintre cele două țări, precum și legăturile tradiționale dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă a Georgiei, marcate de personalitatea marelui ierarh ortodox originar din Iviria (Georgia) Sfântul Ierarh martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești.

La rândul său, domnul Giorgi Ugulava, primarul orașului Tbilisi, după ce a transmis Patriarhului României salutul Patriarhului Georgiei, a apreciat importanța Sfântului Ierarh martir Antim Ivireanul pentru istoria ambelor popoare, român și georgian. În memoria acestuia, primarul orașului Tbilisi speră ca în București să fie amplasat un monument care să marcheze recunoașterea reciprocă a personalității acestui sfânt ivirean și contribuția sa la cooperarea dintre cele două Biserici surori și popoare ortodoxe, iar în Tbilisi, o stradă să poarte numele „București”. De asemenea, domnul Giorgi Ugulava a manifestat un interes deosebit față de programele sociale desfășurate în parteneriat de către Biserică Ortodoxă și Statul român. În context acestei prezentări, Patriarhul României a subliniat faptul că, în societatea contemporană, care pune accent mai mult pe cooperare practică decât pe ideologie abstractă, Biserica are misiunea de a contribui activ și real la rezolvarea problemelor existente astăzi.

În cadrul întrevederii, au mai fost abordate posibile proiecte de colaborare în domeniul religios, cum ar fi spre exemplu organizarea de pelerinaje, pentru o mai bună cunoaștere reciprocă a realităților vieții bisericești și pentru consolidarea relațiilor de frățietate între cele două popoare ortodoxe.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente