COMUNICAT DE PRESĂ: Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează că:

În perioada 16-21 aprilie 2010, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoțit de o delegație a Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei.

Din programul vizitei menționăm următoarele momente principale:

Vineri, 16 aprilie 2010, va avea loc primirea oficială a delegației Bisericii Ortodoxe Române la biserica parohiei ortodoxe române Preasfânta Fecioară Maria din Madrid.

Sâmbătă, 17 aprilie 2010, Delegația Patriarhiei va vizita Catedrala ortodoxă greacă din Madrid și se va întâlni cu Înaltpreasfințitul Părinte Policarp, Arhiepiscopul ortodox grec al Spaniei și Portugaliei. În această zi, delegația Patriarhiei va vizita parohiile ortodoxe române Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Alcala de Henares, Sfântul Ierarh Nectarie din Coslada și Sfântul Apostol Andrei din Arganda del Rey, unde vor fi prezenți și reprezentanți ai oficialităților locale.

Duminică, 18 aprilie 2010, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi și preoți ortodocși români și ai altor Biserici Ortodoxe surori din Europa, va oficia Sfânta Liturghie și va pune piatra de temelie pentru viitoarea Catedrală episcopală ortodoxă română din Madrid.

În zilele de luni și marți, 19-20 aprilie 2010, Preafericirea Sa se va întâlni cu Don Antonio Maria Rouco Varela, Arhiepiscopul Madridului și Președintele Conferinței Episcopilor catolici din Spania, cu Don Braulio Rodriguez Plaza, Arhiepiscop de Toledo și Primat al Spaniei, cu domnul Francisco Caamaño Domínguez, Ministrul Justiției, de care depind și cultele religioase, cu doamna Esperanza Aghire, președintele Comunității de Madrid și cu alte personalități ale vieții publice și religioase din Spania.

De asemenea, luni, 19 aprilie 2010, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa la o recepție oferită în onoarea delegației Bisericii Ortodoxe Române de doamna Maria Ligor, Ambasadorul României la Madrid.

Marți, 20 aprilie 2010, Preafericirea Sa va vizita parohia ortodoxă română Acoperământul Maicii Domnului din Toledo, unde vor fi prezenți și reprezentanți ai oficialităților locale.

Patriarhul României se va întoarce la București în seara zilei de 21 aprilie 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…