Comunicat de Presă: Patriarhul României va efectua o vizită canonică în Episcopia Caransebeșului

Biroul de presă al Patriarhiei Române ne informează:

În perioada 11-13 septembrie 2010, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică în Episcopia Caransebeșului la invitația Preasfințitului Părinte Episcop Lucian.

Sâmbătă, 11 septembrie 2010, orele 20:30, Patriarhul României va fi întâmpinat în catedrala istorică cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Caransebeș, unde va fi oficiată o slujbă de Te Deum.

Duminică, 12 septembrie 2010, orele 08:30, Preafericirea Sa va oficia slujba de sfințire (târnosire) a noii catedrale episcopale cu hramul „Învierea Domnului” din Caransebeș și Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

După-amiază, orele 17:00, Patriarhul României va oficia o slujbă de pomenire a ierarhilor Episcopiei Caransebeșului trecuți la Domnul la biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiu, necropola chiriarhilor acestei eparhii. În continuare, de la orele 18:00, în sala de festivități „1 decembrie 1918” a Primăriei orașului, va avea loc ceremonia decernării titlului de Cetățean de onoare al municipiului Caransebeș Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Luni, 13 septembrie 2010, orele 11:00, în sala de festivități a Consiliului județean Caraș-Severin din municipiul Reșița, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel i se vor decerna titlul de Cetățean de onoare al județului Caraș-Severin și al municipiului Reșița și titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.

Comentarii Facebook


Știri recente