Comunicat de presa – O noua manastire in Bucuresti

Duminica, 29 octombrie a.c., incepand cu orele 08.30, PF Parinte Patriarh Teoctist, inconjurat de ierarhi, preoti, diaconi si credinciosi, sfinteste biserica manastirii ‘Duminica Sfintilor Romani’ din incinta Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane (Soseaua Oltenitei nr. 255, Bucuresti, sector 4). Slujba de sfintire va fi urmata de oficierea Sfintei Liturghii pe un podium amenajat in incinta manastirii, informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Dupa demolarea corpului de cladiri din jurul Bisericii ‘Schitul Maicilor’ (in 1982), Atelierele Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane au fost mutate intr-un nou ansamblu din Bucuresti (Soseaua Oltenitei nr. 255), construit intre anii 1987-1989. In anul 2003, la initiativa si cu purtarea de grija a PF Parinte Patriarh Teoctist, a inceput aici constructia bisericii (in stil brancovenesc) manastirii cu hramul ‘Duminica Sfintilor Romani’, finalizata in toamna acestui an, impreuna cu un corp de chilii pentru monahi. Manastirea a fost inaltata cu sprijinul Arhiepiscopiei Bucurestilor, Patriarhiei Romane, al unor parohii din Bucuresti si al multor binefacatori, care au contribuit cu bani, materiale de constructie si alte bunuri necesare construirii si inzestrarii ei. Numele lor vor fi inscrise pe hrisovul pus la temelia sfantului altar, alaturi de sfintele moaste.

PF Parinte Patriarh Teoctist apreciaza ca „prin inaltarea bisericii si manastirii inchinate ‘Duminicii Sfintilor Romani’, precum si a unui corp de chilii pentru monahi in incinta Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane, a inviat, prin harul lui Dumnezeu, ctitoria din jurul Bisericii ‘Schitul Maicilor’ a fericitului intru pomenire Patriarh Justinian, demolata in 1982”.

Cu ocazia sfintirii, noua biserica va fi inzestrata cu particele din cinstitele moaste ale Sfantului Apostol Andrei, Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si ale Sfintilor Dionisie si Ambrozie, Episcopii Mediolanului.

Comentarii Facebook


Știri recente