COMUNICAT DE PRESĂ: MISIUNEA BISERICILOR CREȘTINE ASTĂZI ÎN EUROPA UNITĂ

Astăzi, 13 mai 2009, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit pe Excelența Sa dl. Bronislaw Komorowski, Mareșalul Seimului Republicii Polonia, aflat într-o vizită oficială în România, însoțit de o delegație parlamentară polonă. La întrevedere a mai participat Excelența Sa dl. Wojuech Zajaczkowski, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Polonia în România.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat relațiile de prietenie dintre cele două țări, precum și legăturile tradiționale dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă, respectiv, Biserica Romano Catolică din Polonia. În acest context, Preafericirea Sa a reafirmat importanța promovării valorilor creștine în Europa de astăzi, mai ales că cele două popoare se numără printre cele recunoscute ca având o viață religioasă bogată.

La rândul său, Excelența Sa dl. Bronislaw Komorowski a menționat faptul că, în Polonia, Biserica Ortodoxă Română este percepută ca fiind deschisă dialogului intercreștin, vizita Papei Ioan Paul II în România, acum 10 ani – prima a unui episcop al Romei într-o țară majoritar ortodoxă – având încă un ecou deosebit.

În cadrul întrevederii, au mai fost abortate teme de interes comun privind implicarea cultelor în problemele societății contemporane și s-a discutat, în mod special, despre felul în care Bisericile din cele două țări membre ale Uniunii Europene susțin aprofundarea procesului de integrare europeană, subliniindu-se importanța păstrării specificului cultural și spiritual, consolidat în fiecare dintre cele două țări de-a lungul istoriei.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…