COMUNICAT DE PRESĂ: Mesaj de compasiune pentru victimele celor două atentate teroriste de la Moscova

În urma celor două atentate teroriste comise în două stații de metrou din Moscova în ziua de 29 martie 2010, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, următorul mesaj de compasiune:

Preafericirii Sale,

Preafericitului Părinte Kiril,

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii

Preafericirea Voastră,

Am aflat cu durere și îngrijorare despre cele două atentate teroriste care au avut loc la două stații de metrou din Moscova, în dimineața zilei de 29 martie 2010, în urma cărora și-au pierdut viața și au fost răniți zeci de locuitori din capitala Federației Ruse.

În numele ierarhilor, preoților și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, transmitem condoleanțe familiilor îndoliate și celor întristați din cauza acestor acte iresponsabile. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să odihnească în pace sufletele celor decedați în mod tragic și să aducă alinare familiilor acestora.

Ne exprimăm speranța că astfel de fapte inumane nu vor mai avea loc, iar duhul dragostei și al înțelegerii între oameni va învinge orice manifestare a violenței împotriva persoanelor nevinovate.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Cu deosebită prețuire și frățească dragoste în Hristos Domnul,

†Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…