COMUNICAT DE PRESĂ: Manifestări religios-culturale și activități social-filantropice cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului 2009

Manifestări religios-culturale și activități social-filantropice cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului 2009 organizate de Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor

I. CONCERTE DE COLINDE:

1. Miercuri, 16 decembrie 2009, orele 18.00, in Aula Magna a Universitatii din Bucuresti (Bdul M. Kogălniceanu nr. 36-46, Sectorul 5), va avea loc Concertul de colinde sustinut de corul Facultatii de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul a Universității din Bucuresti. Concertul va fi precedat, de la orele 17.00, de vernisajul expozitiei de icoane pictate de studenții de la secția Artă Sacră a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti și ai Facultatii de Teologie Ortodoxă din Veliko- Târnovo (Bulgaria).

2. Joi, 17 decembrie 2009, ora 18.00, în Aula Magna Teoctist Patriarhul, va avea loc tradiționalul concert de colinde intitulat Răsăritul cel de sus, organizat de către Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române cu participarea următoarelor formații corale:

a. Corul „Cantate Domino” al Seminarului Teologic Ortodox din București;

b. Corul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București;

c. Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române;

d. Corul bărbătesc „Te Deum laudamus” din București.

3. Vineri, 18 decembrie 2009, la orele 12.00, în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, va avea loc tradiționala serbare de Crăciun Colinda sfântă din sufletul copiilor la Nașterea Domnului la care vor participa grupuri de colindători din întreaga țară. În cadrul serbării, vor fi decernate premiile concursului național Icoana din sufletul copilului – 2009, ediția a XVII-a, organizat de revista pentru copii și părinți Chemarea Credinței a Patriarhiei Romane în colaborare cu Ministerul Educației, Cercetării și Inovării și va fi vernisată expoziția concursului (etapa finală).

II. ACTIVITĂȚI SOCIAL-FILANTROPICE ÎN ARHIEPISCOPIA BUCUREȘTILOR:

1. Miercuri, 16 decembrie 2009, Biroul de asistență socială al Protoieriei I Capitală organizează la Parohia „Spirea Noua” din București programul „Ieslea Betleemului” care constă în organizarea unui concert de colinde pt 50 de familii aflate în dificultate si oferirea de pachete cu alimente pentru sprijinirea acestora in prag de sarbatori.

2. Vineri, 18 decembrie 2009, Biroul de asistență socială al Protoieriei III Capitală organizează manifestarea „Colind pentru sufletul tău”, ediția a III-a. Cu acest prilej, 200 de persoane aflate în evidența vor primi pachete cu alimente și îmbrăcăminte, iar corul „Dominus” al parohiei „Șerban Vodă” din București va susține un concert de colinde.

3. Luni, 21 decembrie 2009, Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Asociația Ortodoxă Coptă „Sfântul Mina” vor oferi 100 de pachete alimentare persoanelor refugiate în România.

4. Marți, 22 decembrie 2009, Biroul de asistență socială al Protoieriei II Capitală organizează programul „Colind străbun”, în urma căruia 40 de persoane vârstnice și 20 de colindători (copii nevăzători de la Școala pentru nevăzători și ambliopi din București, str. Austrului nr. 37, sector 2) vor primi pachete alimentare și daruri cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului.

5. Miercuri, 23 decembrie 2009, Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor va oferi 100 de pachete alimentare persoanelor vârstnice de la Centrul de Asistență Socială „Sfântul Vasile” din București.

BIROUL DE PRESĂ

AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente