Comunicat de presă: LEGALIZAREA PROSTITUȚIEI, O FORMĂ DE SCLAVIE MODERNĂ !

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

Pe temeiul Sfintei Scripturi, a învățăturii Sfinților Părinți și în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod, Patriarhia Română dezaprobă inițiativa legislativă a domnului deputat Silviu Prigoană privind legalizarea prostituției, pe care o consideră un atentat la demnitatea persoanei umane, la instituția sacră a familiei și la moralitatea publică.

Patriarhia Română își menține poziția, exprimată public în repetate rânduri (a se vedea comunicatele de presă postate pe site-ul oficial www.patriarhia.ro din 12 martie și 23 septembrie 2009), conform căreia legiferarea prostituției nu rezolvă o problemă socială gravă, ci, dimpotrivă, amplifică fenomenul sub forma unei sclavii motivate financiar. În același timp, legalizarea prostituției intensifică degradarea morală a societății, contribuie la proliferarea diferitelor boli și la creșterea numărului divorțurilor, iar femeilor prinse în această sclavie li se afectează iremediabil sănătatea psihică și fizică, precum și demnitatea socială.

Tocmai pentru aceste motive, prostituția este interzisă prin lege în multe țări europene și în majoritatea statelor federale ale SUA. În plus, Patriarhia Română reamintește faptul că România a ratificat în anul 1955 Convenția ONU privind „Suprimarea Traficului de Persoane și a Exploatării prostituării altora” prin care țara noastră se obligă să nu legalizeze prostituția.

Orice demers legislativ trebuie să aibă ca scop apărarea demnității persoanei și a familiei, promovarea valorilor sociale și a binelui comun, iar nu adâncirea crizei morale care a generat în parte criza economică la nivel internațional.

Având convingerea că poziția Patriarhiei Române este împărtășită de cele mai multe confesiuni creștine și instituții din România care apără demnitatea persoanei și a familiei, le îndemnăm să se exprime public pentru respingerea unui demers legislativ dăunător vieții spirituale, morale și sociale a poporului român.

Comentarii Facebook


Știri recente