Comunicat de presă: Hotărârile Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor

În ziua de marți, 02 martie 2010, a avut loc ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei. La ședință au participat și preacucernicii părinți protoierei din cuprinsul Arhiepiscopiei și s-au luat următoarele hotărâri de interes general:

1. Consolidarea și restaurarea Bisericilor vechi.

2. Construirea de Biserici noi în comunitățile unde nu există lăcaș de cult ortodox.

3. Construirea de case parohiale în parohiile care nu au casă parohială.

4. Construirea de capele în cimitirele parohiale, respectând normele europene de igienă privind depunerea celor decedați.

5. Organizarea mai judicioasă și întreținerea mai bună a cimitirelor parohiale.

6. Înființarea de noi cimitire în orașe și sate, întrucât cele existente au devenit neîncăpătoare.

7. Preoții din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor nu pot organiza pelerinaje în străinătate, mai ales în Israel și Grecia, fără binecuvântarea scrisă a Patriarhiei Române, care are propriile sale centre de pelerinaje și autorizațiile legale pentru desfășurarea unor astfel de activități.

Se reamintește, de asemenea, că elevii seminariști și studenții de la Facultatea de Teologie Ordodoxă „Justinian Patriarhul” din București vor activa în timpul vacanțelor școlare în parohiile care i-au recomandat. De asemenea, preoții parohi vor transmite direct Sectorului Învățământ și relații cu tineretul al Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor o descriere a activităților desfășurate de către elevii și studenții teologi. Elevii și studenții cei mai activi în parohii în perioada vacanțelor școlare vor fi luați în evidență de către Arhiepiscopie pentru diferite programe și activități specifice desfășurate de Centrului Eparhial.

Pentru intensificarea activităților social-filantropice și cultural-misionare, Permanența Consiliului Eparhial a înființat, astăzi, Fundația „Bucuria Ajutorului”. Prin această fundație se dorește intensificarea legăturii dintre spiritualitate și opera socială, deoarece este vorba atât de ajutorul oferit de către donatori cât și de ajutorul primit de cei nevoiași. Această bucurie comună are un profund caracter eclessial și contribuie nu numai promovarea filantropiei creștine, ci și la dinamizarea activităților misionare ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente